Fazole černá, BIO
Související produkty
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Černušková mouka slouží k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Neobsahuje lepek a zároveň je vhodná pro všechny druhy redukčních diet, jako jsou...
Kakaové boby jsou typické nahořklou chutí, kterou si rychle oblíbíte. Chutnají dobře samotné i zapracované do dezertů, nápojů i exotických hlavních jídel. S pomocí...
Kelp je velká mořská tráva rostoucí v mělkých mořích. Má velmi vysoký obsah jódu, železa, vápníku, draslíku a hořčíku, lze ji doporučit všem orientovaným na stav zažívacího...
Směs koření bio k přípravě nápoje s horkým mlékem. Slunečně zlatý horký nápoj, jemný s vanilkou. Dopřejte si i v zimě špetku slunce. Už staří ájurvédští učenci věděli...
Vláknina je důležitá složka potravy, kterou ale naše tělo obtížně tráví. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnou a nerozpustnou. Z velké části je rozpustná vláknina při...
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Směs koření bio k přípravě nápoje s horkým mlékem. Slunečně zlatý horký nápoj, jemný s vanilkou. Dopřejte si i v zimě špetku slunce. Už staří ájurvédští učenci věděli o...
Detailní popis produktu
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max, 65 % vlhkost vzduchu)
Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 1273/ 305
TUKY [g]: 2,6
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 0,4
SACHARIDY [g]: 38,3
z toho CUKRY [g]: 5,9
VLÁKNINA [g]: 20,6
BÍLKOVINY [g]: 21,7
SŮL [g]: 0,01
SODÍK [mg]: 4
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Bílé fazolky mají jemnou chuť a představují tak velmi univerzální luštěninu. Skvěle se hodí do salátů, polévek, omáček i jako výživná příloha. Obsahují velké...
Klasické obří bíle fazole Jumbo, prvotřídní kvality a tradiční silně aromatické chuti a na jazyku se rozplývající konzistence, představují oblíbenou fazolovou pochoutku v...
Vše totiž záleží na tom, jak se hnědou čočkou naložíte. Sama o sobě má totiž skvělé vlastnosti - nejenže obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny,...
Existuje spousta druhů fazolí lišících se tvarem, barvou a chutí. Fazole pinto jsou středně velké strakaté fazole pikantní chuti a moučné konzistence. Fazole je možné přidat do...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Cizrna je velmi výživná luštěnina příbuzná hrachu. Často nazývána jako římský hrách. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Baculatá semena cizrny...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Fazole Mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.