Fazole bíla, BIO
Související produkty
Vše totiž záleží na tom, jak se hnědou čočkou naložíte. Sama o sobě má totiž skvělé vlastnosti - nejenže obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny,...
Proteinový koktejl se spoustou vlákniny obsahující skutečný ananas. Žádné aroma a barvivo, jen ovoce. Díky extraktu vlákniny z kořene čekanky, kvalitnímu mléčnému...
Pražená nesolená varianta našich kešu ořechů, která je vhodná jako alternativa například ke klasickým bramborovým lupínkům na rodinné oslavy. Kešu ořechy jsou skvělé...
Dužina ovocného plodu baobabu (Adansonia digitata) usychá přirozeně uvnitř velmi tvrdé skořepiny tohoto ovoce, které je plodem afrického stejnojmenného stromu - Baobabu. Plody...
Makadamové ořechy jsou považovány za královské plody - jsou velmi jemné a příjemné chuti. Makadamové ořechy jsou původem z Austrálie, kde divoce rostou v deštných lesích...
Kromě množství vitaminu C obsahuje karoteny, které se v organismu mění na vitamin A. O pevné nervy se postará vitamín B3, B5 zas chrání vlasy, nehty i kůži. Dodá vám i...
Směs koření bio k přípravě nápoje s horkým mlékem. Slunečně zlatý horký nápoj, jemný s vanilkou. Dopřejte si i v zimě špetku slunce. Už staří ájurvédští učenci věděli...
Vláknina je důležitá složka potravy, kterou ale naše tělo obtížně tráví. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnou a nerozpustnou. Z velké části je rozpustná vláknina při...
Detailní popis produktu
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65 % vlhkost vzduchu)
Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 8 hodin (ideálně přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 40 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1178 / 282 |
TUKY [g] | 1,6 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0,1 |
SACHARIDY [g] | 34,7 |
z toho CUKRY [g] | 2,2 |
VLÁKNINA [g] | 20,9 |
BÍLKOVINY [g] | 21,7 |
SŮL [g] | 0,01 |
SODÍK [mg] | 4 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Existuje spousta druhů fazolí lišících se tvarem, barvou a chutí. Fazole pinto jsou středně velké strakaté fazole pikantní chuti a moučné konzistence. Fazole je možné přidat do...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Sójové boby obsahují velké množství bílkovin a jsou výborným zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů. Ze sóji se vyrábí různé produkty jako jsou tofu, sójová omáčka, sójové maso...
Výborná jako příloha, skvělá i do salátů. Drží svůj tvar je vždy k nakousnutí. Má výraznou chuť. Při vaření si udržuje tvar, proto je vhodná jako příloha nebo do salátů. Před...
Cizrna je velmi výživná luštěnina příbuzná hrachu. Často nazývána jako římský hrách. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Baculatá semena cizrny...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.