Čočka hnědá, BIO
Související produkty
Camu camu je z výživového hlediska značně bohaté tropické ovoce, často zmiňované v souvislosti se zvýšením odolnosti organismu vůči virovým infekcím....
Mladý ječmen je jednou z nejoblíbenějších zelených potravin. Tradičně je považován za zelenou potravinu, která má nejsilnější účinek v dodání vitality. Je velmi bohatým zdrojem...
Chias semínka jsou perfektním zdrojem antioxidantů, vlákniny, vitamínů a minerálů. Semínka chia jsou bohatá na esenciální mastné kyseliny Omega 3. Stěží najdete rostlinný...
Bílé fazolky mají jemnou chuť a představují tak velmi univerzální luštěninu. Skvěle se hodí do salátů, polévek, omáček i jako výživná příloha. Obsahují velké...
Fazole Mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou...
Příprava: vložte sáček do šálku 0,25 l a zalijte horkou vodou 96°C, luhujeme 6 minutSložení: červená řepa 30 %, jablko 28,3 %, ibišek, regulátor kyselosti – kyselina citronová,...
Rajčata.Červené přírodní barvivo chutnější a zdravější než protlak. Všestranné využití v teplé i studené kuchyni, na pizzu, těstoviny, polévky, omáčky.Na 1kg prášku...
Směs koření bio k přípravě nápoje s horkým mlékem. Slunečně zlatý horký nápoj, jemný s vanilkou. Dopřejte si i v zimě špetku slunce. Už staří ájurvédští učenci věděli...
Detailní popis produktu
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65 % vlhkost vzduchu)
Čočka obecně - zelená, hnědá i červená - je skvělým substitutem masa. Ano, všichni známe falafel z cizrny, ale proč nevyzkoušet něco podobné i z čočky? Budete překvapeni, jak skvěle chutnají takové čočkové kuličky se zeleninovými nudlemi a zálivkou z limetky a dýňového oleje! A nebo je libo omáčka mango + limetka?
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 1272 / 304
TUKY [g]: 1,6
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 0,2
SACHARIDY [g]: 40,6
z toho CUKRY [g]: 2,0
VLÁKNINA [g]: 17,0
BÍLKOVINY [g]: 23,4
SŮL [g]: 0,0175
SODÍK [mg]: 7
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Bílé fazolky mají jemnou chuť a představují tak velmi univerzální luštěninu. Skvěle se hodí do salátů, polévek, omáček i jako výživná příloha. Obsahují velké...
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné...
Sójové boby obsahují velké množství bílkovin a jsou výborným zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů. Ze sóji se vyrábí různé produkty jako jsou tofu, sójová omáčka, sójové maso...
Fazole Mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou...
Existuje spousta druhů fazolí lišících se tvarem, barvou a chutí. Fazole pinto jsou středně velké strakaté fazole pikantní chuti a moučné konzistence. Fazole je možné přidat do...
Cizrna je velmi výživná luštěnina příbuzná hrachu. Často nazývána jako římský hrách. Cizrna patří mezi nejkvalitnější luskoviny vhodné pro lidskou výživu. Baculatá semena...
Sójové kostky jsou vhodné jako náhráda masa v různých pokrmech. Kostky do sebe dobře vstřbávají chutě a proto doporučujeme kostky marinovat nebo vařit v ochucené vodě. Je...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.