Kombu, mořská řasa
Související produkty
Spirulina je sladkovodní sinice, obsahující velké množství proteinů, které dovedou zásobovat tělo potřebnými živinami a svým vynikajícím složením dokáží organismus nejen...
Chlorella je sladkovodní řasa a jeden z nejkomplexnějších potravinových zdrojů na světě. Přirozeně obsahuje velký rozsah nutrientů a fytonutrientů a má největší obsah chlorofylu...
Ananas obsahuje látku zvanou bromelain, která napomáhá rozkládat bílkoviny a tím podporuje trávení, zároveň je známá i pro své proti zánětlivé účinky. Dále v ananasu najdeme...
Arašídy jsou velmi bohaté na živiny. Obsahují 25 % bílkovin, vysoké množství tuků, cukrů. Dále se v nich vyskytuje vitamín B1 (thiamin), B3 (niacin), B5, B6 a B9, antioxidanty a...
Jako čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru, je javorový sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého...
Agávový sirup svetlý je zahuštěná šťáva z kaktusů agáve. Má jemnou a neutrální chuť i barvu. Jeho hustota je zhruba někde uprostřed mezi nejřidším a nejhustším sirupem. Agávový...
Banánová kolečka jsou vynikající pochoutka, která velmi dobřa nahradí bramborové chipsy. Tyto kolečka jsou sušená na přímém slunci!Banány jsou velmi výživné, vhodné pro...
Kombucha (čajová houba) je velice kvalitní násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Má dostatečně velký a kvalitní fungus pro okamžité rozmnožení.Kombucha je symbióza...
Detailní popis produktu
Mořské řasy kombu patří do skupiny zelených řas. Řasy jsou pěstovány v hloubkách severských japonských moří, ty nejkvalitnější v oblasti ostrova Hokkaido. Následně se upravují. Ze všech mořských řas mají řasy kombu spolu s arame nejjemnější chuť a aroma, proto se doporučují začátečníkům. Řasy Kombu obsahují kyselinu alginovou, která ve střevech působí jako čistící prostředek, bere s sebou usazeniny ze stěn střev, čímž zvyšuje stravitelnost jídla.
Kombu se používají jako koření do salátů či polévek pro zvýraznění chuti pokrmu a jeho zhodnocení, hlavně z minerálního hlediska. Je důležité pamatovat dávkování. Doporučuje se řasy kombu konzumovat v malém množství, ale pravidelně. Před použitím se je doporučuje 60 minut vařit.
Využití:- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
- luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření
Nutriční hodnoty:
Energetická hodnota | 5,1 kJ / 1,2 kcal |
Tuky | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 0,3 g |
z toho cukry | 0,1 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 0,1 g |
Sůl | 0,03 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mořské řasy |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Země původu: | Japonsko |
Značka: | Natural Jihlava |
Balení: | 50 g |
Směs tří mořských řas Wakame BIO, Nori BIO a Sea Lettuce/Mořského salátu BIO. Směs se vyznačuje pestrostí barev a chutí a je tak výborná do salátů, polévek nebo jako přísada do...
Mořská řasa Wakame má jemně sladkou chuť, jemné aroma a jde o jednu z nejpoužívanějších řas. Obsahuje bílkoviny a minerálů. Mořskou řasou Wakame...
Mořské řasy vyžadují pro svůj růst velmi specifické a čisté prostředí. Díky tomu obsahují jen zdraví prospěšné látky. Jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a obsahují jich dokonce...
Mořské řasy Kombu BIO mají vůni mořské vody a lehce kouřovou chuť. Jsou vhodné k přípravě vývarů a fumetů. Usnadňují vaření zeleniny a luštěnin. Zvýrazňují chuť připravovaných...
Mořské řasy Dulse BIO jsou velmi oblíbené u milovníků mořských řas. Mají jemnou, lehce uzenou a mírně slanou chuť podobnou korýšům. Lze je jíst syrové, použít při vaření...
Stejně jako Wakame, Nori a Kombu mají tyto řasy pouze slabé mořské aroma, takže se nemusíte bát, že jejich chuť bude dominovat celému pokrmu.Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi...
Mořské řasy Wakame BIO mají jemnou mořskou chuť, která připomíná ústřice. Lze je použít jako přílohu, přidat například do polévky, rýže či těstovin, dochutit jimi salát nebo...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.