Basmati rýže, bílá, BIO
Související produkty
Jasmínová rýže je populární díky její květinové vůni a příjemné chuti. Používá se zejména v asijské kuchyni jako příloha, ale lze jí použít do rizota či...
Čočka červená má ve skutečnosti oranžovou barvu a vařením se překvapivě mění na žlutou. To však nemá žádný vliv na její výživné složení. Navíc je ze všech...
Výborná jako příloha, skvělá i do salátů. Drží svůj tvar je vždy k nakousnutí. Má výraznou chuť. Při vaření si udržuje tvar, proto je vhodná jako příloha nebo do salátů. Před...
Moringa patří k jednomu z největších přírodních zdrojů bílkovin. Vzhledem k tomu je prášek moringa skvělým doplňkem stravy vegetariánů, veganů i sportovců.Moringa prášek...
Sójové boby obsahují velké množství bílkovin a jsou výborným zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů. Ze sóji se vyrábí různé produkty jako jsou tofu, sójová omáčka, sójové maso...
Mrkev obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž nejvýznamnější jsou betakaroteny – dimery vitamínu A zodpovědné za červenou barvu kořene. Dále je bohatá na...
Vláknina je důležitá složka potravy, kterou ale naše tělo obtížně tráví. Rozlišujeme dva druhy vlákniny: rozpustnou a nerozpustnou. Z velké části je rozpustná vláknina při...
Pšeničná bílkovina je v podstatě mouka zbavená škrobu. Čistý pšeničný lepek. Vhodný pro výrobu domácího seitanu - "pšeničné maso" . Pšeničná bílkovina se vyznačuje opravdu...
Detailní popis produktu
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od data výroby
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65 % vlhkost vzduchu)
Využití:- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 1527 / 365
TUKY [g]: 1
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 0,2
SACHARIDY [g]: 78,6
z toho CUKRY [g]: 0,12
VLÁKNINA [g]: 7,1
BÍLKOVINY [g]: 1,3
SŮL [g]: 0,0125
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Kulatozrnná rýže BIO se pěstuje především v Itálii, kde se používá pro vaření "rissota". Při vaření hojně vstřebává vodu a vytváří krémovou hustou hmotu. Po...
Basmati poznáte nejen podle oříškové vůně, ale i podle výrazně dlouhého zrna. Rýže má velmi delikátní chuť a při správné přípravě nelepí....
Dlouhozrnná rýže, bílá, BIO je přirozeně bezlepková lehce stravitelná potravina. Je snadná na přípravu, rychle se uvaří a je sypká. Je ideální jako hlavní jídlo, příloha, nebo...
Rýže s různými barvami je jako nádherná paleta pro vaši kuchyni. Kombinuje dlouhozrnnou rýži bez chemie, nazývanou také vodní, s červenou rýží, která má nádech ořechů a divokou,...
Jasmínová rýže je populární díky její květinové vůni a příjemné chuti. Používá se zejména v asijské kuchyni jako příloha, ale lze jí použít do...
Kulatozrnná rýže BIO se pěstuje především v Itálii, kde se používá pro vaření "rissota". Při vaření hojně vstřebává vodu a vytváří krémovou hustou hmotu. Po...
Jasmínová rýže je populární díky její květinové vůni a příjemné chuti. Používá se zejména v asijské kuchyni jako příloha, ale lze jí použít do rizota či...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.